Mađarska već od ovog petka 12. lipnja, Austrija od početka idućeg tjedna otvara granice bez ograničenja

Granični prijelaz Goričan

Dvije vrlo važne zemlje za hrvatski turizam i kretanje ljudi Mađarska i Austrija najavile su da će konačno otvoriti svoje granice i ukinuti mjere samoizolacije i testiranja za svoje građane koji putuju u Hrvatsku, kao i za naše dolazak i kretanje unutar njih.

Mađarska je najavila da će već od ovog petka 12. lipnja dopustiti ulazak hrvatskih državljana i odlazak svojih u Hrvatsku bez ograničenja, dok je Austrija to najavila od početka idućeg tjedna.

Prema najava iz EU komisije od ponedjeljka 15. lipnja trebale bi se otvoriti sve granice unutar Schengenskog sporazuma, odnosno EU, tako da više ne bi trebalo biti nekakvih kontrola vezano uz koronavirus na uspostavljenim graničnim punktovima i drugdje.

Što se tiče trećih zemalja, svaka od zemalja EU vjerojatno će sama donositi odluke o tome za koga će dopustiti nesmetani dolazak u svoju zemlju. S obzirom da koronavirus kriza još uvijek nije suzbijena i rezultati nisu primjerice kao što je to situacija kod nas, Hrvatska po svemu sudeći do kraja lipnja neće bez ograničenja otvoriti svoje granice za ulazak državljana iz BiH i Srbije.

Ostavi komentar