Liječnica prijavila policiji stanje pacijenta: Prijetio joj zbog oduzimanja vozačke

Foto: Screenshot/Google Maps

Liječnica doma zdravlja u Orahovici obavijestila je Policijsku postaju Orahovica kako joj 52-godišnji pacijent za vrijeme njezine odsutnosti u zdravstvenoj ordinaciji izrekao riječi prijetnje. Ona je potom policiji proslijedila obavijest o promjeni njegovog zdravstvenog stanja. Nakon provedenog obavijesnog razgovora s liječnicom, 52-godišnjak je uhićen i trenutno se u policijskoj postaji nad njim provodi kriminalističko istraživanje, izvijestila je PU virovitičko-podravska, prenosi večernji.hr.

Podsjetimo, pacijent je došao bijesan u ordinaciju svoje obiteljske liječnice te je liječniku, koji je mijenjao njegovu liječnicu, otvoreno prijetio. Poručio je liječniku da je liječnici bolje da je nema ako on ostane bez vozačke dozvole. Razlog je tome što je spomenuta liječnica sukladno Zakonu o sigurnosti prometa motornim vozilima MUP-u prijavila promjenu njegova zdravstvenog stanja što bi u konačnici moglo značiti i da će pacijent ostati bez vozačke dozvole.

Prijavljivanje promjena u zdravstvenom stanju došlo je u fokus javnosti, podsjetimo, nakon stravične nesreće na naplatnim kućicama, kada se 35-godišnjak svojim vozilom zabio u drugi automobil. Njegova je liječnica nedavno kažnjena s 5000 kuna “jer MUP-u nije prijavila da njezin 35-godišnji pacijent zbog ovisnosti ne bi smio upravljati motornim vozilom”.

Odnedavno su na snazi i puno veće kazne za vozače koji krše propise u prometu, uključujući peteroznamenkaste novčane iznose i zatvorske kazne. Jedan mladić (24) iz okolice Gračaca tako je kažnjen bezuvjetno s 90 dana zatvora nakon što je pijan vozio automobil pod zabranom upravljanja. Policija ga je već zaustavljala pijanog za volanom, a nikad nije položio vozački.

 

Ostavi komentar