24.4 C
Čakovec
Subota, 25 rujna, 2021

Kritično vrijeme u Slavoniji Našice pod vodom

Na terenu su vatrogasne snage JVP-a i DVD-a Našice. Poplavljene su kuće mještana u selima Zoljan i Martin, a poplavilo je i u mjestu Brezik.

“Loša je situacija, predvidivo ili ne o tome možemo polemizirati. Obišao sam sva mjesta kritična, kritično je bilo u Martinu, Breziku gdje sada ide na bolje, i u Zoljanu je izuzetno loša situacija. U jednoj obiteljskoj kući je metar i pol vode, u crkvi je pola metra vode i podrumi su poplavljeni. Podigli smo sve raspoložive strojeve svih firmi na našem području, a zvao sam i direktora Hrvatskih voda Osijek Željka Kovačevića koji je sada tu na terenu. Jedino trajno rješenje za ovakve ekstreme su, kako je rekao gosp. Kovačević, akumulacije za koje postoje idejna rješenja“, rekao je Kašuba, prenosi Radio Našice.

Poplavljene su i kuće u mjestima Donja i Gornja Motičina i Seona. Podrumi kuća na nižem terenu su puni vode, ali je vodostaj u opadanju.

Mjesto Gazije je poplavljeno već nekoliko dana, no situacija se normalizira, dok je na području Općine Đurđenovac kritično zbog potoka Iskrica.

Načelnik općine Hrvoje Topalović uvjerava kako su poduzete sve mjere kako bi se spriječilo poplavljivanje, a što ovisi o količini oborina koje se najavljuju.

Ostavi komentar