Koronavirus u Hrvatskoj: U Karlovačkoj županiji ipak jedan pozitivan

maska

U subotu je u Hrvatskoj u posljednja 24 sata oboljela samo jedna osoba od koronavirusa. Riječ je o osobi koja je obiteljski kontakt već ranije oboljele osobe, a koja je bila u samoizolaciji i pod epidemiološkim nadzorom. Na ponovljenom testiranju nalaz je bio pozitivan, iako je ranije testiranje pokazalo granični nalaz. 

– Riječ je o osobi koja je obiteljski kontakt već ranije oboljele osobe, a koja je bila u samoizolaciji i pod epidemiološkim nadzorom. Na ponovljenom testiranju nalaz je bio pozitivan, iako je ranije testiranje pokazalo granični nalaz. Bit će ponovno testirana kroz 3 dana. Znači, riječ je o obiteljskom kontaktu koji je u samoizolaciji testiran kao graničan te zbog toga ostao u samoizolaciji te se naknadno pokazao pozitivan. Osoba nema nikakvih kliničkih simptoma bolesti. Radi se o kontrolnom brisu osobe koja je trebala izaći iz samoizolacije – pojasnio je dr. Ervin Jančić, ravnatelj karlovačke Opće bolnice nakon konzultacija sa zagrebačkim stručnjacima.Ivana Rumenović Novinić, glasnogovornica Stožera civilne zaštite Karlovačke županija dobila je i pojašnjenje nadležnih zašto podatak o pozitivnoj osobi nije bio među nalazima jučer testiranih osoba, obzirom da su svi pristigli nalazi bili negativni.

– Županijski stožer dobiva informacije oko 9 sati o osobama testiranim dan ranije, a Nacionalni stožer ima najnovije informacije i od tog dana koja objavljuje u 14 sati, što znači da bi nama ova informacija pristigla vjerojatno sutra, pa bi ga objavili u nedjelju – pojasnila je Ivana Rumenović Novinić.

Inače, u Karlovačkoj je županiji 27. travnja zabilježen zadnji slučaj pozitiven osobe na COVID-19.

Ostavi komentar