Konzum: Ivana Stuparić ne radi kod nas i ne bi imala plaću od 2.000 kuna

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Iz Konzuma su se oglasili povodom našeg jučerašnjeg teksta o pismu koje je profesorica Ivana Stuparić poslala Vladi RH, a u kojem je između ostaloga rekla da je počela raditi u Konzumu te da je prisiljena raditi u dućanu za 2000 kuna.

Iz Konzuma poručuju kako Ivana Stuparić ne radi u Konzumu, a kada bi i bila zaposlenica s punim radnim vremenom, njena bi primanja bila između 4000 kuna i 6850 kuna neto, ovisno o tome gdje bi radila odnosno bi li prihvatila posao na nekoj od sezonskih lokacija. Dodaju kako je Stuparić bila u Konzumu na razgovoru za posao u trenutku kada nije bila u mogućnosti raditi puno radno vrijeme te joj je na njen zahtjev ponuđen ugovor na pola radnog vremena, no da je prije početka rada nazvala u Konzum i rekla da odustaje od ponuđenog posla jer je dobila posao u školi na puno radno vrijeme. U nastavku prenosimo reakciju Konzuma u cijelosti:

Poštovani, obraćamo vam se nakon objave članka na vašem cijenjenom portalu u kojem se navode netočne informacije vezane uz uvjete rada zaposlenika u maloprodaji Konzuma.

U ovom članku citira se gospođa Ivana Stuparić te se navodi da je „prisiljena raditi u Konzumu za 2000 kuna“. Moramo vas obavijestiti da gospođa Stuparić ne radi u Konzumu, a kada bi i bila zaposlenica s punim radnim vremenom, njena bi primanja bila između 4000 kuna i 6850 kuna neto, ovisno o tome gdje bi radila odnosno bi li prihvatila posao na nekoj od sezonskih lokacija.

Gospođa Stuparić je bila u Konzumu na razgovoru za posao u trenutku kada nije bila u mogućnosti raditi puno radno vrijeme te joj je na njen zahtjev ponuđen ugovor na pola radnog vremena. Prije početka rada nazvala je u Konzum i rekla da odustaje od ponuđenog posla jer je dobila posao u školi na puno radno vrijeme.

Vjerujemo da vam je radi relevantnosti vašeg portala i točnog informiranja vaših čitatelja bitno imati precizne i vjerodostojne informacije pa vam ih iz tog razloga donosimo u privitku.
Konzum u posljednje dvije godine neprestano radi na poboljšanju uvjeta rada svojih zaposlenika, pružajući brojne pogodnosti iznad zakonski propisanih obveza poput isplate božićnice, uskrsnice, regresa, dara za djecu i plaćenog privatnog zdravstvenog osiguranja.

Mogućnost isplate neoporezivog dijela za nagrade Konzum je iskoristio gotovo u potpunosti još u 2018. godini isplativši radnicima božićnicu u većem iznosu, od 1.500 kuna. S početkom ove godine povećana su primanja zaposlenicima u neto iznosu od 350 kuna, a to se povećanje odnosi na sve one kojima se plaća obračunava na temelju koeficijenta te se isplaćuje trajno, kao dodatak uz mjesečnu plaću u iznosu koji je u cijelosti neoporeziv. Pritom se u obzir uzima efektivan rad, odnosno prisutnost na radu u prethodnom mjesecu.

Od početka ove godine Konzum je zaposlio više od 1.100 novih kolega, najviše u maloprodaji i logistici, a znakovit je podatak da je više od 70 posto sezonskih zaposlenika prošlih godina prepoznalo Konzum kao mjesto na kojem žele nastaviti raditi.

Naposljetku, uz poticajno radno okruženje i pozitivnu, timsku atmosferu, Konzumovim djelatnicima nudi se i mogućnost rada na nepuno radno vrijeme, što je zanimljivo roditeljima, studentima i svima kojima je to bitno radi usklađivanja privatnih i poslovnih obveza.

Srdačan pozdrav,

Konzum

Ostavi komentar