Izbori u rujnu, Peđa Grbin jedini kandidat za šefa SDP-a?

Peđa Grbin
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Danas se održava sjednica Glavnog odbora SDP-a, piše N1

Uoči Glavnog odbora struje mladih SDP-ovih gradonačelnika smatraju da je u trenutnoj stuaciji bolje da za predsjednika SDP-a bude samo jedan kandidat. Kako nadalje navodi N1, Peđa Grbin ulijeva im povjerenje da je spreman reformirati stranku.

Glavni odbor SDP-a danas je jednoglasno odlučio o raspisivanju unutarstranačkih izbora koje Predsjedništvo predložilo za 26. rujna, a okupili su se i zbog analize rezultata parlamentarnih izbora.

Na početku sjednice nakratko se obrati Davor Bernardić kako bi pozdravio članove Glavnog odbora i zahvalio im.

– Hvala vam na svom trudu koji ste uložili u ovu kampanju, na povjerenju koje ste mi dali, na izuzetnoj prilici da zadnje četiri godine vodim SDP kao treći predsjednik. To je za mene bilo veliko iskustvo i velika odgovornost. Vjerujem da je socijaldemokracija najbolje društveno uređenje. Želim da znate da sam tu s vama. SDP ide dalje, SDP ima budućnost i potrudimo se svi zajedno da ona bude dobra, kratko je poručio Bernardić stranačkim kolegama i napustio sjednicu.

Predsjedništvo stranke jučer je donijelo odluku o raspisivanju izbora za predsjednika, Predsjedništvo i Glavni odbor stranke za 29. lipnja, s tim da bi odluka stupila na snagu 17. kolovoza, od kada počinju teći kandidacijski rokovi.

Za kandidaturu za predsjednika stranke nužno je prikupiti potporu najmanje tri županijske organizacije ili 500 potpisa članova SDP-a.

 

Ostavi komentar