Iz Varaždinske županije se hvale svojim ulaganjima u sport

Varaždinska županija ulaže znatna sredstva u razvoj sporta na svome području, hvale se, te izvješćuju da su ŽNS i Savez športova potpisali Ugovor o financiranju dva vrijedna programa.

U Županijskoj palači u Varaždinu potpisani Ugovori između Županijskog nogometnog saveza i Saveza športova Varaždinske županije o financiranju dva vrijedna programa naziva Županijski nogometni instruktor i Ulaganje u sportsku infrastrukturu, kojeg su potpisali Krešimir Čop, predsjednik Saveza športova Varaždinske županije i Ivan Novak, glavni tajnik Županijskog nogometnog saveza, a potpisivanju su nazočili i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec te Nenad Horvatić, predsjednik Županijskog nogometnog saveza.

-Prvi projekt koji smo danas potpisali je financiranje od strane Županije vezano za program Županijskog nogometnog instruktora koji će obilaziti klubove i škole nogometa. Mi smo najbrojnija udruga, imamo preko 5.500 tisuća registriranih igrača, oko 3.000 mlađih od 16 godina i taj instruktor će koordinirati rad svih trenera i škola. Ona nam je jako važan. Drugi projekt je vrijedan 27.000 eura koliko je Županija dodijelila za poboljšanje nogometne infrastrukture i kada tome pridodamo još 40.000 eura koliko će Županijski nogometni savez izdvojiti kroz Hrvatski nogometni savez, onda će 67.000 eura biti uručeno klubovima s područja naše Županije na godišnjoj skupštini – rekao je Horvatić.

Krešimir Čop, predsjednik Saveza športova Varaždinske županije zahvalio se županiji na dodijeljenim sredstvima te je naglasio kako je župan Stričak župan koji je izuzetno dobro upoznati s funkcioniranjem sustava sporta.

– Hvala Županiji na dodijeljenim financijskim sredstvima, radi se o povećanju od 100 % i od tih dodijeljenih sredstava će mnogi naši sportski klubovi i društva imati korist – rekao je Čop.

Zamjenica župana Silvija Zagorec koja je nazočila potpisivanju Ugovora je istaknula kako Varaždinska županija vodi iznimnu brigu o sportu na svome području, kako o profesionalnim sportašima tako i o amaterima.

-Ove godine smo znatno povećali financijska sredstva u proračunu što se tiče Saveza športova Varaždinske županije, naime iznos od 92.000 eura povećali smo na 225.000 eura. Drago mi je da sam danas imala prilike nazočiti potpisivanju Ugovora gdje se podupiru dva iznimno zanimljiva i dobra programa, a to su Županijski nogometni instruktor i Ulaganje u sportsku infrastrukturu te sam sigurna sam kako će svi korisnici imati benefite od ovih dodijeljenih sredstava – rekla je zamjenica župana naglasivši pritom kako skoro sve općine, gradovi i mjesta imaju sportske klubove i sportska društva u kojima se potiče rad s mladima što je vrlo pohvalno.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE