Iz Ministarstva turizma poručuju da turistička sezona još nije otpisana

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izrazila je zadovoljstvo trenutnim brojkama prema kojima hrvatski turizam prelazi 50 % lanjskog prometa, prenosi N1.

Nikolina Brnjac priopćila je tijekom današnjeg posjeta Trci na prstenac u Barbanu kako su trenutni turistički rezultati 20% viši od očekivanih te da se uz pridržavanje svih epidemioloških mjera sezona može bez problema nastaviti.

“Mi se moramo i dalje pridržavati svih epidemioloških mjera kako bi nastavili s dobrim brojkama koje smo imali donedavno. No, moramo biti svjesni činjenice da u ožujku, travnju, svibnju i polovici lipnja nismo imali turističku sezonu kakvu smo očekivali”, izjavila je Brnjac.

Prema riječima ministrice, sve zemlje uključujući i one koje su nas stavile na crvenu listu, svakih dva tjedna revidiraju mjere vezane uz turizam sukladno njihovoj epidemiološkoj situaciji. Međutim, očekivanja za rujan su optimistična.

U vezi priprema za sljedeću turističku sezonu, Brnjac kao glavne prioritete naglašava očuvanje radnih mjesta i stabilnost turističkog sektora.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE