Istražni zatvor u Varaždinu za oca koji je šest godina silovao kćerku

Županijski sud u Varaždinu
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu donijela je odluku o istražnom zatvoru za 50-godišnjaka Photo: Marko Jurinec/Pixsell

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je u subotu 29. prosinca rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1968.) zbog osnovane sumnje na počinjenje teških kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta iz čl. 166. st. 2. u svezi čl. 158. st. 1. i 5. Kaznenog zakona i teškog kaznenog djela protiv spolne slobode iz čl. 154. st. 2. u svezi st. 1. toč. 1. u svezi čl. 153. st. 1. i čl. 152. st. 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik počinio kaznena djela više puta na štetu svoje kćerke (1998.) od rujna 2010. do rujna 2016. godine.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu nije objavilo gdje se dogodio ovaj strašan slučaj, a prema prvim neslužbenim saznanjima s obzirom da je riječ o državnom odvjetništvu koje je zaduženu i za Međimursku županiju nije riječ o slučaju koji je vezan uz naš kraj.

 

Ostavi komentar