Istarski Umag je pravi primjer brige za djecu, starije i nemoćne

umirovljenici

Premda su blagdani i božićnice iza nas, odluka umaškog gradonačelnika kao i briga za djecu zaslužuje pohvalu i primjer prema prema kojem bi se trebala ravnati država. Spustiti više sredstava lokalnoj razini, jer upravo one izanju u okviru svojih mogućnosti bolje brinuti za svoje građane.

Umaški gradonačelnik je odlučio  umirovljenicima s mirovinama nižim od 1.800 kuna, ovisno o visini primanja, za ove blagdane dati novčanu potporu u iznosu od 1.200 do 4.200 kuna, objavio je portal  gradonačelnik. hr, koji donosi novosti iz hvatskih gradova okupljenih u svoju interesnu udrugu

– Mi cijenimo i razumijemo što zajednica duguje svojim umirovljenicima, za sve što su za nju, tako nesebično i bezrezervno napravili, istaknuo je umaški gradonačelnik.

Uz godišnji dodatak na mirovine, Grad Umag svojim umirovljenicima osigurava zdravstvenu njegu u kući, sanitetski prijevoz, smještaj u specijalizirane socijalno-zdravstvene ustanove, uslugu pučke kuhinje, uslugu besplatne limfne drenaže te jednokratne i druge pomoći umirovljenicima i drugim bolesnim, nemoćnim i socijalno ugroženim osobama.

Osim po izdvajanju i brizi za umirovljenike, Grad Umag se ističe i po izdvajanju i brizi za djecu i mlade. Tako su jedan su od tri grada u Hrvatskoj koji je osigurao besplatne vrtiće za svu djecu.

Ostavi komentar