Iduće godine Sveti Martin ugošćuje preko 350 svjetskih trkača prvi put u Hrvatskoj

Dražen Crnčec, Paco Rico, Nadeem Khan, Pavao Vlahek, Branimir Blajić

Povodom 30. svjetskog prvenstva u trčanju na 100 kilometara za muškarce, žene i veterane, koje će se iduće godine 8. rujna održati u Termama Sveti Martin, Hrvatski atletski savez i LifeClass Terme Sveti Martin organizirale su danas konferenciju za medije.

O organizaciji ovog važnog sportskog događaja za Međimurje govorili su: generalni direktor Termi Sveti Martin Branimir Blajić, direktor utrke Pavao Vlahek, direktor Deutsche Ultramarathona Paco Rico, načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec te predsjednik Međunarodne asocijacije ultratrkača Nadeem Khan.

Načelnik Svetog Martina na Muri Dražen Crnčec

-Svjetsko prvenstvo u trčanju smatramo iznimnim događajem koje će se iduće godine održati na području naše Općine. Zahvaljujemo se na odabiru Svetog Martina na Muri za organizaciju jedne takve utrke koja će pridonijeti daljnjem turističkom pozicioniranju našeg kraja, ali i gospodarskom, te promidžbi naše Općine- kazao je svetomartinski načelnik Dražen Crnčec u uvodnom obraćanju novinarima.

 

Direktor utrke Pavao Vlahek

-Ova trka je za atletiku jedan veliki događaj. Ni jedno svjetsko atletsko prvenstvo ni u jednoj disciplini se do danas nije održalo u Hrvatskoj. Ovo je posebno priznanje svim ljudima iz našeg kraja jer su iz Svjetske ultramaratonske organizacije prepoznali da mi to možemo napraviti. To je velika čast, ali uz to ide i velika odgovornost- napomenuo je Pavao Vlahek.

 

Utrka će se održati 8. rujna (subota). Počet će u  7 sati ujutro, a održavat će se na stazi čiji će startni cilj biti ispred hotela u Termama. Završna točka bit će kod obitelji Dobranić u Brezovcu i ta relacija iznosi oko sedam kilometara. Trkaći će trčati po 14 krugova i još dva dodatna kilometara da se popuni 100 kilometara. Nastupit će preko 350 natjecatelja iz svih zemalja svijeta. Bit će i mjesta za ljude iz Međimurja koji se žele priključiti utrci, a mogu otrčati rutu od 100 kilometara. Trka će trajati 12 sati i za to vrijeme će taj dio ceste biti u potpunosti zatvoren za promet. Hrvatske boje branit će i trenutačna Europska prvakinja Nikolina Šustić, uz još dvije hrvatske kandidatkinje koje konkuriraju za svjetsko zlato.

Direktor Deutsche Ultramarathona Paco Rico istaknuo je na konferenciji za medije da je zadovoljan stanjem i okruženjem u kojem će se utrka održati te da je siguran da će organizacija biti na istom nivou kao prošle godine u Španjolskoj ili čak bolja, dok je predsjednik Međunarodne asocijacije ultratrkača Nadeem Khan napomenuo da im je namjera organizirati natjecanja na lokacijama na kojima se utrke još nisu održale te da Hrvatska u atletici postiže sjajne rezultate na svjetskoj razini u posljednjih nekoliko godina i da je ovo, ujedno, prilika za razvoj sporta u ovoj regiji.

Direktor Deutsche Ultramarathona Paco Rico
Predsjednik Međunarodne asocijacije ultratrkača Nadeem Khan

U Termama Life Class Sveti Martin očekuju preko 2, 500 noćenja za vrijeme održavanja Svjetskog prvenstva u trčanju te će se potruditi, kako je kazao generalni direktor Blajić, da svi gosti osjete Međimurje na najbolji mogući način.

Generalni direktor Termi Sveti Martin Branimir Blajić

Ostavi komentar