OD ČETVRTKA zatvaraju se ugostiteljski objekti i mnoge uslužne djelatnosti

stop

Na konferenciji za medije održanoj danas točno u 18:00 ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da s novim ovlastima Stožer civilne zaštite donosi odluku da od četvrtka na snagu stupi set mjera koje su usmjerene prema strožem socijalnom distanciranju.

– Pripremili smo odluku prema kojoj ćemo u Hrvatskoj otkazati sve javne događaje i okupljanja, obustaviti se rad za sve uslužbe i djelatnosti koje nisu prijeko potrebne za svakodnevno funckioniranje zajednice poput muzeja, kazališta, disco klubova, knjižnica. Obustavit će se rad ugostiteljskih objekata svih kategorija, uz izuzetak usluga pripreme i dostave hrane i rada pučkih kuhinja, naglasio je Božinović.

Otkazat će se svi javni događaji i okupljanja. Zatvorit će se i sve trgovine, osim prehrambenim proizvodima i ljekarne. Obustavit će se rad svih uslužnih djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s osobama poput frizerskih salona, brijačnica, salona za masažu. Obustavit će se rad teretana, fitness i rekreacijskih centara, sva sportska natjecanja i treninzi, održavanje izložbi, revija sajmova, rad plesnih škola i vjerska okupljanja.

Zatvara se i većina trgovina koja nije nužno da bude otvorena u narednih 30 dana.

Sigurno je za sada tek da dalje rade sve trgovine prehrane, pekarnice, kiosci, restorani koji dostavljaju hranu…

Ministar je istaknuo da je odluka o zatvaranju donesena na rok od 30 dana.

Hoće li se ona mijenjati, postrožavati, ublažavati ovisi o razvoju situacije.

FOTO: Pixabay

Ostavi komentar