9.7 C
Čakovec
Ponedjeljak, 20 ožujka, 2023

Hrvatska je podržala slovenski prijedlog o označavanju zemlje podrijetla meda

Održano Vijeće ministara poljoprivrede i ribarstva EU u Bruxellesu.

U Bruxellesu je održano Vijeće ministara poljoprivrede i ribarstva EU na kojem je hrvatsko izaslanstvo predvodila ministrica Marija Vučković. Kraljevina Švedska preuzela je predsjedanje Vijećem i na samom početku predstavila svoj program rada u području poljoprivrede i ribarstva.

Ministri su razmijenili mišljenja o poljoprivrednim aspektima revizije Direktive o industrijskim emisijama čije ciljeve Hrvatska u potpunosti podržava, smatrajući da je potrebno pronaći pravu mjeru i model kojim bi istovremeno ojačali sigurnost opskrbe hranom i dali poljoprivrednicima motiv da nastave s proizvodnjom.

Hrvatska je podržala slovenski prijedlog o označavanju zemlje podrijetla meda ususret reviziji zakonodavstva koje regulira to pitanje jer smatra da se kvalitetnim označavanjem prehrambenih proizvoda potrošačima daje mogućnost donošenja informiranih odluka o kupnji, ali prije svega se štite i osnažuju domaći proizvođači.

Od ostalih tema portugalsko izaslanstvo dalo je svoje viđenje buduće revizije zakonodavstva EU-a kako bi se osigurala dobrobit životinja tijekom transporta te je provedena rasprava o mogućnostima biogospodarstva u svjetlu aktualnih izazova s posebnim naglaskom na ruralna područja.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,031FanoviLajkaj
617SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE