Hoće li zabrana rada trgovina nedjeljom povećati gužve pred trgovinama subotom?

Davor Božinović
Davor Božinović

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 14 novozaraženih koronavirusom. Dobro je što raste broj oporavljenih, njih je za 63 više, nego dan ranije. Ukupno je u Hrvatskoj 1103 oporavljenih, ali, nažalost  i jedan preminuli u Splitu.

U Međimurskoj županiji prema posljednim podacima od 8 do sada zaraženih, 5 je oporavljenih. Već danima nema novozaraženih.

U ponedjeljak je prvi dan prve faze popuštanja mjera. Alemka Markotić iz Nacionalnog stožera je poručila: – Unatoč povoljnijoj situaciji, nemojmo ono što nam je dozvoljeno koristiti punim plućima.

Dodala je: – Možda će ljeto biti lakše, ali obzirom da se radi o kapljičnoj bolesti, u jesen kada se javljaju i druge kapljične zaraze, opet bi mogao biti veći broj bolesnika. Zbog toga ne smijemo zaboraviti biti oprezni.

Stožeru su ponovno upućena novinarska pitanja za zabranu rada trgovina nedjeljom, neće li zbog toga doći do pojačanih gužvi subotom?

Ministar Božinović odgovorio je da je trgovcima produženo radno vrijeme ostalih dana na radno vrijeme koje je važilo prije epidemije. Dodao je: – Zbog toga se ne bi trebale stvarati gužve subotom. I ovaj puta je odluku pravdao preporukom struke.

Ostavi komentar