Hoće li snižene cijene na Jadranu spasiti turističku sezonu?

more
Ilustracija
Jadranski hotelijeri, osim domaćih gostiju, Čeha i Nijemaca, očekuju i Slovake koji, također već godinama rado ljetuju na našoj obali.
Njemačke novine Hrvatsku opisuju kao „destinaciju bez korone“, Česima je otvorena granica za putovanje na godišnji odmor, no treća se zemlja nameće kao najizglednija za dolazak njihovih gostiju na Jadran, piše Večernji list.
Riječ je o Slovačkoj koja bi, obzirom na svoje izvrsne rezultate u borbi s koronavirusom, mogla prva k nama slati goste. Slovačka ima tek 1373 oboljela, a do sada je napravljeno čak 66 000 testova. Od odlaska na odmor u Hrvatsku Slovaci, kako se čini, još uvijek nisu odustali, i dalje prate situaciju u Hrvatskoj.

– Nikada nam nije bilo ovako teško raditi, a Slovaci su prestrašeni od cijele ove situacije i čekaju za odluku što će s uplaćenim odmorima. U mojoj agenciji je njih 60 posto već platilo odmor u Hrvatskoj koji je u Dalmaciji trebao početi od početka svibnja, kazala je Eva Samborska iz agencije „Aquamarin“ iz Banske Bistrice za Slobodnu Dalmaciju.

Kako dalje navodi Slobodna Dalmacija, pitanje snižavanja cijena kojima bi se privukli gosti, a što se posljednjih dana stalno spominje u Hrvatskoj kao model pridobivanja naklonosti ovog ljeta, turistički profesionalci odbacuju, uz tvrdnju da cijene ove godine neće imati nikakvo značenje kod odabira mjesta putovanja.

Ostavi komentar