FOTO: Mali košarkaši Čakovca u Križevcima izborili državno prvenstvo u mini-basketu

KK Čakovec
Sve ekipe turnira, a među njima u svjetlo-plavim dresovima i crvenim majicama naša KK Čakovca, te u plavim dresovima KK Grafičara Ludbreg koje su se plasirale na državnu završnicu u mini-košarci

Mali košarkaši KK Čakovec druge godine uzastopce (moglo je vrlo lako biti “tri od tri”) izborili su u subotu u Križevcima završni turnir Prvenstva Hrvatske za mini košarku kategorija U11 koji Hrvatski košarkaški savez organizira od 2016. godine.

Lijepa vijest za košarku u Međimurju koja se može nositi s najboljima u Hrvatskoj samo u najmlađim uzastima, a nakon toga iz raznih razloga slijedi stagnacija i sve manje kvalitetnih košarkaša za seniorsku košarku.

Nakon što su najmlađi košarkaši Čakovca ostvarili drugo mjesto u skupini mini-basketa u okviru lige koja se igra na području KŠ Međimurske i Varaždinske županije, te ostvarili plasman na regionalnu završnicu, u subotu su osvajanjem naslova viceprvaka Regije Sjever izborili nastup među 10 najboljih košarkaških ekipa Hrvatske do 11 godina. Naslov pobjednika očekivano je uzeo favorit Grafičar iz Ludbrega, naši su bili drugi, treće mjesto osvojio je domaćin Radnik Križevci, a četvrto Podravac iz Virja.

Našim malim košarkašima koje vodi Bojan Hrkač najvažnija je bila prva utakmica polufinala koja je donosila plasman na državno prvenstvo. U napetom i neizvjesnom dvoboju s domaćinom zahvaljujući briljantnoj partiji najboljeg igrača turnira Nikole Hrena i podršci Lukasa Antonovića i ostalih suigrača zabilježena je vrijedna pobjeda od 67:64.

Nikola Hren
Nikola Hren odigrao je turnir poput malog košarkaškog čarobnjaka i odveo svoju ekipu na državno prvenstvo

U finalu turnira Grafičar je protiv našeg Čakovca 62:44 još jednom potvrdio da ima na hrvatskom sjeveru kvalitetno najujednačeniju i tako najbolju ekipu U11 i stigao do naslova pobjednika.

Prvoplasirani KK Grafičar (Ludbreg) i drugoplasirani KK Čakovec (Čakovec) kao finalisti izborili su odlazak na završni turnir Prvenstva Hrvatske gdje će se boriti sa ostalim finalistima iz četiri druge regije.

KK Čakovec
Ekipa KK Čakovca u mini-košarci U11 slavi odlazak na državno prvenstvo

Čakovec ima kao što smo već prethodno spomenuli i najboljeg igrača turnira Nikolu Hrena koji je i drugi najbolji strijelac. Tu priznanjima nije kraj, jer uz njega u najbolji petorci turnira je Lukas Antonović, a u igrama koje su se organizirale u stanci još dva naša igrača su se iskazala: Nikola Hren bio je najbolji u tehnici vođenja, a Luka Florijanić u brzini vođenja.

Nikola Hren
Nikola Hren, prima trofej za najboljeg igrača turnira

U petorku turnira izabrani su Bruno Bačani (Grafičar), Lovro Šantovec (Grafičar), Lukas Antonović (Čakovec), Borna Katanović (Radnik) i Juraj Šklebar (Podravac).

Organizatori turnira HKS i Košarkaški savez Koprivničko-križevačke županije podijelili su na kraju svim ekipama pehare, medalje i lopte.

REZULTATI

POLUFINALA

Grafičar – Podravac 71:30 (24:7, 23:0, 12:12, 12:11)

Radnik – Čakovec 64:67 (20:15, 6:16, 21:24, 17:12)

ZA 3. MJESTO

Radnik – Podravac 52:36 (15:5, 6:22, 14:5, 17:4)

FINALE

Čakovec – Grafičar 44:62 (18:8, 2:22, 18:14, 6:18)

Ostavi komentar