FOTO: Dan Europe u Srednjoj školi Prelog

U sklopu europskog tjedna koji traje od 2. do 9. svibnja Srednja škola Prelog opet je otvorila vrata kako bi na već sada tradicionalan način obilježili Dan Europe. To je prilika da učenici ove škole, ali i osnovnih škola u pratnji svojih nastavnika i zainteresirani građani upoznaju kulturne, povijesne, enogastronomske, gospodarske, turističke, ekonomske i druge zanimljivosti koje nam nudi Europa. Naglasak je stavljen i na angažmanu nastavnika i učenika koji sudjeluju u programu Erasmus+ te tako omogućuju našim učenicima putovanja, stjecanje novih znanja, iskustava i prijateljstava diljem Europe.

Učenici SŠP i njihovi gosti predstavili su svih 28 članica na vrlo zanimljiv i dosjetljiv način. Izložbi se priključilo i 7 osnovnih škola iz Međimurske županije i to OŠ Draškovec, OŠ Goričan, OŠ Donji Kraljevec, OŠ Jože Horvata Kotoriba, OŠ Donja Dubrava, OŠ Prelog i I. OŠ Čakovec. Kroz pripreme za ovaj događaj učenici i njihovi gosti su upoznali europske gradove kroz njihove kulturne, geografske, sociološke , enogastronomske i turističke znamenitosti. Ovu zanimljivu izložbu s velikim je zanimanjem razgledao i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

Voditeljice izložbe i ove godine bile su Dragica Koštarić ,Valentina Pirc Mezga, Snježana Janković i knjižničarka Nataša Sakač, koje su istaknule kako vjeruju da će ova svečanost i sljedeće godine zablistati istim sjajem. Tijekom izložbe ekipe su glasovale te svojim glasom odabrale najbolje predstavljene gradove: SOFIJA – Srednja škola Prelog, BRATISLAVA – Srednja škola Prelog, BUKUREŠT – OŠ Prelog, ZAGREB – OŠ Draškovec, DUBLIN – Srednja škola Prelog i DUBROVNIK – Srednja škola Prelog. Na kraju izložbe najboljima su podijeljene nagrade, a svim sudionicima priznanja za uspješnu prezentaciju grada.(Nataša Sakač)

Ostavi komentar