FOI organizirao Dan otvorenih vrata posvećen upravljanju dronovima

policija polje dron krađa33
Dron

Kako bi približili edukaciju o upravljanju bespilotnim letjelicama čim većem broju zainteresiranih građana, Fakultet organizacije i informatike, u suradnji s partnerima, organizirao je u srijedu, 21. srpnja Dan otvorenih vrata Drone Pilot Academy.

Upravljati bespilotnom letjelicom pojedincima je velika želja, no ponekad je može poljuljati malo sumnje u vlastite mogućnosti. Stoga je Fakultet organizacije i informatike, u suradnji s partnerima u Varaždinu za sve zainteresirane građane priredio edukaciju o upravljanju bespilotnim letjelicama.

Interes je velik i svakodnevno zaprimamo upite građana o edukaciji. Željeli smo svima pružiti priliku da na jednom mjestu postave sva pitanja koja ih zanimaju, o samoj edukaciji, vrsti dronova kojom će letjeti, što će sve imati prilike naučiti, ali i priliku da vide pokazne vježbe koje će na samoj edukaciji moći prolaziti.

Važno nam je da polaznici nauče sigurno upravljati dronovima i da budu spremni letjeti bez straha od pogrešnih poteza,  pojasnio je doc.dr.sc. Boris Tomaš, docent na Fakultetu organizacije i informatike i jedan od pokretača edukacije.

Uz online razgovor organizirana je i pokazna vježba koju je izveo Timon Terzić (Looma), jedan od edukatora, a prisutni su imali prilike vidjeti područje Skate parka iz ptičje perspektive i pratiti drona u letu.

Edukacija je koncipirana tako da svi polaznici mogu kroz 5 dana usvojiti sva potrebna znanja, od teorijskih do leta, i biti spremni da samostalno upravljaju dronom. Veliki naglasak stavili smo na samo iskustvo leta i polaznici će prvo kroz simulator, a onda i kroz samo upravljanje dronom, biti osposobljeni da na siguran način lete, pojasnio je Terzić.

Zanimljivi su mi dronovi i vidim svoju budućnost u tom području. Želim se orijentirati prema geomapiranju, snimanju objekata i zemljišta, i potrebno mi je početno znanje kako bih mogao krenuti u tom smjeru, izjavio je jedan Denis Lazić, od zainteresiranih polaznika edukacije.

Prva edukacija za pilote dronova održat će se od 30. kolovoza do 3. rujna u Črešnjevu, na području općine Beretinec, a namijenjena je svim zainteresiranim građanima starijim od 16 godina, prvenstveno učenicima srednjih škola i studentima. Broj mjesta je ograničen na 10 polaznika, a za prvu generaciju osigurana je povlaštena cijena od 1000 kuna.

Prijave se zaprimaju do 25. kolovoza ili do popunjavanja maksimalnog broja polaznika. Iz organizacijskog odbora poručuju da je preostalo nekoliko slobodnih mjesta i pozivaju sve zainteresirane da na vrijeme rezerviraju svoje mjesto na edukaciji.

Dodatne informacije moguće je dobiti na mailu [email protected]).

Ostavi komentar