Evo što o međimurskoj liječnici Dijani Zadravec piše zagrebački Večernji list

Dijana Zadravec, foto: Zlatko Vrzan
Dijana Zadravec, foto: Zlatko Vrzan

Ambiciozna, prodorna, atraktivna, izravna. Zločesta, manipulativna, prijetvorna, agresivna. Sve su to opisi koje smo čuli od bivših i sadašnjih kolega prof. Dijane Zadravec, neuroradiologinje i predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, u čijem sastavu je i Klinika za tumore na izdvojenoj lokaciji, nekoliko tramvajskih stanica zapadnije od Vinogradske, u Ilici.

Pred zgradu nekadašnjeg Instituta za tumore, izašli su danas doktori i medicinsko osoblje kako bi prosvjedom podržali kolege radiologe. Njih je u ključnoj klinici za maligne bolesti u državi ostalo samo troje, a rade na zastarjeloj opremi koja je već trebala biti rashodovana pa nalaze teže očitavaju. Uz sve to, radiološko osoblje redom izražava nezadovoljstvo odlukama i načinom komunikacije predstojnice Dijane Zadravec, tvrdeći da je upravo ona razlog zbog kojeg mnogi napuštaju Zavod.

Ona je pak zvala kontrolu HZZO-a da provjere istovremena bolovanja preostalo troje radiologa Klinike. Ovo nije prvi put da se fatalna međimurska doktorica našla u središtu zbivanja. Rođena je 5. rujna 1973. u Čakovcu. Nakon specijalizacije iz radiologije subspecijalizirala je neuroradiologiju, iz čega ima i europsku diplomu.

Specijalizaciju je počela u Županijskoj bolnici u Čakovcu, gdje je prethodno odradila staž i tri godine u tamošnjoj Hitnoj pomoći. Tamošnji je se nekadašnji kolege sjećaju da bi na tešku prometnu nesreću gdje je trebalo reanimirati unesrećene išla u uskoj minici i sunčanim naočalama zataknutim u kosu. Većina je to smatrala neprimjerenim, dok će njoj bliske osobe reći da je posrijedi tek ljubomora zbog doktoričina dobrog izgleda. Međutim, čakovečki doktori sjećaju je se kao “zločeste i konfliktne”, piše vecernji.hr

 

Ostavi komentar