EURO 2020.: Engleska-Hrvatska spektakularno otvaraju na Wembleyu gdje će se igrati i finale

Sve skupine EP 2020. u nogometu Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Ždrijeb u Bukureštu, donio je spektakularni prvi nastup Hrvatske na EP-u u nogometu 2020. Prvu utakmicu EP 2020. u nogometu naša reprezentacija igra 14. lipnja protiv Engleske na Wembleyju. Englezi i njihovi mediji od tog otvaranja skupine, zasigurno će napraviti veliki show i pumpati atmosfera revanša, nakon što smo ih izbacili sa SP-a u Rusiji prošle godine.

U drugom kolu 19. lipnja igramo protiv Češke u Glasgowu, a u trećem kolu 23. lipnja ponovo u Glasgowu protiv pobjednika play-offa C, jedne od reprezentacije iz kvarteta Srbija, Norveška, Škotska i Izrael, javlja HRT koji se uspio izboriti za prava tv prijenosa za EP 2020. nakon što nije prenosio kvalifikacije.

EURO će se održati od 12. lipnja do 12. srpnja iduće godine, a UEFA je u čast 60. obljetnice održavanja prve europske smotre, odlučila da se ovaj EP igra diljem “Starog kontinenta”. Domaćini prvenstva bit će London, München, Rim, Baku, St Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, Glasgow, Dublin, Bilbao i Budimpešta.

Na prvenstvu će nastupiti 24 reprezentacije, a posljednja četiri sudionika doznat ćemo nakon dodatnih kvalifikacija koje su na rasporedu u ožujku.

Plasman u osminu finala izborit će prve dvije reprezentacije iz svake skupine plus četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

UEFA je odredila da će otvaranje biti u Rimu 12. lipnja utakmicom Turska – Italija.

Svakako je najteža ona skupina u kojoj će igrati Njemačka, Portugal, Francuska i pobjednik play-offa A (Island, Rumunjska, Bugarska, Mađarska) ili D (Gruzija, Bjelorusija, Kosovo, S.Makedonija).

Ostavi komentar