EU parlament suspendirao Sinčića zbog skidanja tijekom govora

ivan vilibor sinčić
FOTO: Facebook/Ivan Vilibor Sinčić

Europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić od danas je suspendiran u Europskom parlamentu. Naime, suspenziju je zaradio zbog svog govora koji je održao 16. rujna, a tijekom kojeg se, smatraju u EU parlamentu, nedolično ponašao.

Zastupniku Sinčiću onemogućen je bilo koji oblik rada i sudjelovanja u radu ili bilo kojim aktivnostima EP-a te mu je izrečena zabrana zastupanja EP-a u međuparlamentarnim izaslanstvima, međuparlamentarnim konferencijama i ostalim radnim tijelima na razdoblje od mjesec dana, prenosi večernji.hr

Šef Živog zida u svom je govoru o siromaštvu građana optužio EU za neadekvatno odnošenje s krizom koja će milijune građana otjerati u bankrot. U jednom trenutku, dok je govorio, skinuo je sako i ostao samo u majici kratkih rukava. Zatim je počeo raskopčavati remen na hlačama, želeći valjda demonstrirati kako će građani EU ostati bez ičega.

To se očito nije svidjelo predsjedniku parlamenta Davidu Sassoli koji je njegov performans okarakterizirao kao nedolično ponašanje te ga kaznio zbog kršenja Poslovnika. Zbog spornog čina, Sinčiću se tako oduzimaju dnevnice za razdoblje od dva dana te je privremeno suspendiran. Suspenzija na snagu stupa danas 21. listopada i traje idućih sedam dana.

Ostavi komentar