E-propusnice ukinute i za kretanje građana Varaždinske županije, čak 1,1 milijun njih u Gradu Zagrebu i ZG županiji i još devet drugih

Stožer civilne zaštite Varaždinske županije zaprimio je 19. travnja u 21:34 sati Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Varaždinske županije.

Time se građanima Varaždinske županije od trenutka zaprimanja Odluke odobrava kretanje unutar županije bez e-Propusnica. E-propusnica će biti potrebna samo za odlazak na područje druge županije, objavili su iz Varaždinske županije.

Osim što su ukinute E-propusnice kod nas u Međimurju i kod susjeda u Varaždinu, isto se dogodilo također i u susjednoj Koprivničko-križevačkoj županiji.

Od ponedjeljka 20. travnja slobodno se može kretati i više od 1,1 milijun stanovnika koji žive na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, koje su prve dobile suglasnost da spoje mogućnost kretanja bez propusnica, što je također dopušteno između dvije ili više županija relaksiranjem ove mjere.

E-propusnice za kretanje unutar županije od 20. travnja također više ne moraju imati građani koji imaju prebivalište u sljedećim županijama: Karlovačka, Brodsko-posavska, Istarska, Vukovarsko-srijemska, Splitsko-dalmatinska, Virovitičko-podravska, Bjelovarska-bilogorska i u najvećem dijelu Primorsko-goranske gdje je najveća zona kretanja s oko 250.000 stanovnika i nešto manja vezana uz otoke.

 

Ostavi komentar