DRAMATIČNA situacija u bolnici Petrova: BBB i HV hitno evakuirali rodilje, trudnice i bebe

Ne smiruju se dramatične slike sa zagrebačkih ulica. Nakon što su mnogi građani zbog sigurnosti napustili svoje zgrade i izašli na ulice, posebice u centru grada, vrlo teška je situacija u nekoliko bolnica. Prvenstveno u bolnici Petrova – Klinici za u ženske bolesti i porode u centru Zagreba. Oštećene su još neke bolnice u Zagrebu koje su izgrađene davnih godina.

Glavna zgrada bolnice Petrova je oštećena i sve pacijentice morale su je hitno napustiti. Bio je to jedan od najtežih prizora danas u Zagrebu, kada su žene i male bebe izašle ispred bolnice, bez adekvatne zaštite od hladnoće.

Stigla je Hrvatska vojska, javili su se Bad Blue Boysi njih stotinjak i krenula je evakuacija cijele bolnice. Bilo je i poroda u ovakvim nenormalnih uvjetima.

Dramatične snimke potresle su cijelu zemlju i mnogi se pitaju nakon potresnih prizora što su zapravo naši prioriteti kada je infrastruktura u pitanju. Bolnice posebice za trudnice i bebe valjda bi trebali biti među najvažnijima, a ne da se moraju doživjeti i gledati ove scene.

Svaka čast svima koji su priskočili u pomoć, posebice BBB-ima koji su pokazali spremnost i humanost da pomognu – ODMAH.

Foto: Index

 

Ostavi komentar