Drama u HDZ-u: Smijenjeni Stier i M. Kovač, Sunčana Glavak savjetnica za medije

Sunčana Glavak
Sunčana Glavak

Dramatičan ponedjeljak u vrhu HDZ-a. Na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća smijenjena su dvojica tajnika: Davor Ivo Stier i Miro Kovač. Lovro Kuščević novi je politički tajnik HDZ-a, Davor Božinović imenovan je međunarodnim tajnikikom, Ante Sanader potpredsjednik je Kluba zastupnika, dok je donedavna glasnogovornica Vlade Čakovčanka Sunčana Glavak postavljena za medijsku savjetnicu.

Tako je nakon odlaska s glasnogovorničke funkcije u Vladi Sunčana Glavak pokazala da i dalje uživa povjerenje predsjednika stranke i premijera Andreja Plenkovića, te će ga savjetovati kada su u pitanju odnosi s medijima.

Upitan o razlozima smjene Stiera i Kovača, Plenković je rekao da je u politici povjerenje najvažnije načelo. Ponovio je da je Stier prije godinu dana protivno njegovoj volji napustio Vladu, te da njihova suradnja više nije bila onako intenzivna niti konstruktivna kao što je bila kao prije godinu i pol dana. Vezano uz međunarodnog tajnika Kovača, Plenković je kazao kako je procijenio da ne postoji dovoljan stupanj povjerenja između njih dvojice. Stoga je odlučio povjeriti tu dužnost Božinoviću. Plenković je pojasnio i da su troje članova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a bila protiv razrješenja Stiera i Kovača, a svi drugi su to podržali, piše Večernji.hr.

 

Ostavi komentar