Dinamo izbacio Tottenham za četvrtfinale Europske lige

mislav oršić
Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo je večeras na stadionu Maksimir u uzvratu osmine finala UEFA Europa lige ugostio engleski Tottenham Hotspur i stigao do velike pobjede nakon produžetaka i 120 minuta lavovske borbe 3:0 (2:0 u 90 minuta).

Tako je nadoknadio veliku prednost od dva gola razlike jednog od top engleskih i europskih klubova (među 10 naj u Europi) i otišao među 8 najboljih.

Mislav Oršić veliki je junak susreta, zabio je predivna tri gola i odveo Dinamo u četvrtfinale Europske lige u kojem sigurno nije bez šansi posebice ako dobije neku od ekipa koje nisu top poput Granade ili Rome.

Bilo kako bilo, ovo je povijesni uspjeh Dinama i hrvatskog klupskog nogometa, koji dobiva još više na težini u situaciji kad je ovaj tjedan kao trener odstupio Zoran Mamić koji mora u zatvor na više od 4 godine, nakon pravomoćne presude Vrhovnog suda, kao i sve što se događa oko cijelog tog slučaja, kao i njegovog brata i bjegunca od hrvatskog pravosuđa Zdravka koji također mora još duže u zatvor, zbog malverzacija u kojima su oštećeni klub i država.

Ždrijeb četvrtfinala Europa lige je ovaj petak 19. ožujka u 13 sati.

 

Ostavi komentar