1.1 C
Čakovec
Srijeda, 6 prosinca, 2023

Dijete umrlo jer majka za njega nije marila, novac koji je dobila za njegovo liječenje trošila na sebe

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 4. listopada, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Velikoj Gorici optužnicu protiv 34-godišnjakinje zbog sumnje u povredu djetetovih prava, piše Klikaj.hr.

Optužnicom se 34-godišnjakinju tereti da je kao majka i zakonska zastupnica djeteta rođenog 2008., od 24. siječnja do 2. svibnja 2019. u Zagrebu, grubo povrijedila djetetova prava uslijed čega je prouzročena smrt djeteta, priopćili su iz DORH-a.

Tereti ju se da je, unatoč višekratnom informiranju liječnika o prirodi bolesti i mogućim štetnim posljedicama neliječenja, svjesna svog postupanja po zdravlje i život djeteta te pristajući na sve posljedice, odbila dijete voditi liječniku i podvrgnuti ga daljnjim terapijskim postupcima i liječenju zbog čega je, uslijed neliječenja, došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti djeteta te smrtnog ishoda.

Također, okrivljenicu se tereti i da je od 8. kolovoza 2018. do 23. svibnja 2019. u Zagrebu tijekom medijske humanitarne akcije za potrebe liječenja djeteta, na djetetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830 kuna, prikupljen isključivo za liječenje djeteta, od kojeg je ona potrošila iznos od 422.546 kuna za osobne potrebe.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE