Davor Šuker dobio podršku IO Međimurskog nogometnog saveza za predsjednika HNS-a

Mato Kljajić i Davor Šuker
Mato Kljajić i Davor Šuker

Većinom glasova prisutnih članova Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza 7 od 10 na sjednici koja je održana ove subote prijepodne, Davor Šuker dobio je od “međimurske nogometne vlade” podršku kandidature za još jedan mandat na čelu Hrvatskog nogometnog saveza.

Odluka koja će zasigurno opet izazvati puno bure među ljubiteljima nogometa i u Međimurju, ali kao što smo već pisali većinsko raspoloženje među vodećim ljudima MNS-a je takvo da se podržava Šukera za predsjednika.

S obzirom na kontroverze koje ova podrška može izazvati u međimurskoj nogometnoj javnosti, prema riječima jednog od članova IO-a u kojem je 13 ljudi, dobili smo informaciju da je odluka donijeta većinom glasova (7 od 10), te smo saznali i tko je kako glasao. Tako su za podršku Šukeru uz predsjednika Matu Kljajića bili još: Damir Dominić, Robert Čižmešija, Alojzije Sobočanec, Zlatko Rajf, Dragutin Vuk i Ivan Cerovec, protiv su bili: Marijan Uršanić i Nino Bistrović, dok je Vlado Balent ostao suzdržan. Sjednici nisu prisustvovali: Tomislav Kralj, Miljenko Bakač i Mijo Horvat.

Ova odluka je konačna, jer Skupština MNS-a koja se održava predstojeći utorak 5. prosinca u Čakovcu neće o istoj glasovati, već samo o delegatu MNS-a za Skupštinu HNS-a koja se održava 22. prosinca 2017. godine u Zagrebu, a za njega je predložen Mato Kljajić koji će biti kandidat i za IO Hrvatskog nogometnog saveza.

Prema neslužbenim informacija iz MNS-a, naš Savez se priklonio većinskom stavu drugih, jer Davor Šuker navodno za kandidaturu ima skupljenih 14 potpisa, tako da vjerojatno Dario Šimić bez obzira na podršku u Dalmaciji neće skupiti dovoljni broj njih da uopće bude protukandidat. Hoće li sve ostati na tome, ostaje za vidjeti jer je danas i predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković najprije izjavio da bi se sport trebalo depolizirati, ali je onda ipak poručio da bi Hrvatski nogometni savez trebao promijeniti sustav biranja predsjednika, te da bi bilo dobro da ima više kandidata, što je na tragu ove informacije da će vjerojatno za predsjednika ostati samo jedan – Davor Šuker.

Prema neslužbenim informacija za vrijeme sastanka “međimurske nogometne vlade” Dariju Šimiću se zamjerilo i to što navodno uopće nije uspostavio bilo kakav ozbiljan kontakt s našim Savezom, niti najavio predstavljanje svoje kandidature u Međimurju, već je njemu i njegovoj ekipi “jedino važna bila Dalmacija”.

 

Ostavi komentar