Daruvarac o smanjenoj kazni: Neugodno sam iznenađen, to je pritisak s vrha

daruvarac
Zadar: Privođenje Darka Kovačevića, Daruvarca sucu istrage 31.03.2019., Zadar - Privodjenje Darka Kovacevica, Daruvarca iz policijske postaje sucu istrage. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Darko Kovačević Daruvarac rekao je da je neugodno iznenađen nakon što mu je presuda od pet godina zatvora zbog premlaćivanja djevojke smanjena na četverogodišnju kaznu. Odluku je donio Županijski sud u Splitu.

Daruvarac je za Zadarski.hr rekao je prva presuda trebala pasti te da je trebalo ići novo suđenje.

– Neugodno sam iznenađen! Po svemu onome što je Općinski sud u Zadru napravio, po svim njegovim brojnim greškama i propustima, prvostupanjska presuda je trebala pasti i biti novo suđenje. A ja sam dobio četiri godine kao da mi je suđeno za pokušaj ubojstva, a ne za nanošenje obične teške tjelesne ozlijede, na što su i ukazali svi vještaci. Uvjeren sam da je ovakva odluka suda u Splitu donesena pod pritiskom nekoga s vrha, iz pravosuđa ili politike, pogotovo zbog ovih nedavnih događanja u kojima sam bio uključen protiv svoje volje, a najveća krivica je u medijima koji su stvorili atmosferu linča. Ovakve presude za slomljeni nos, nemaju smisla, manje se dobiva za ubojstvo. Neću na ovome stati, nastavit ću pravnu borbu prema Ustavnom sudu i sudu za ljudska prava u Strasbourgu – rekao je Kovačević.

Ostavi komentar