10 C
Čakovec
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Danas je dan D za Dinamo: Mamić mora pasti!

BBB su kao i 14. 2. 2000. kada se vratilo ime Dinamo najavili masovan dolazak pred Sheraton kako bi dali podršku demokratskim promjenama u Svetinji, prenosi Sportklub

To je taj dan! Četvrtak, 9. ožujka 2023., 18 sati, hotel Sheraton. Skupština GNK Dinamo na kojoj bi se trebao dogoditi onaj trenutak kada će dugogodišnji Vožd kluba iz Maksimirske 128. zauvijek otići u povijest.

Koju je ispisao s velikim uspjesima, no način na koji je vodio klub, kako se ponašao, i kako je završio kao bjegunac od hrvatskog pravosuđa svakako nije način na kakav bi Dinamovi navijači željeli da se vodi i izgleda klub.

Bad Blue Boysi koji su vodili veliki borbu za povratak imena Dinamo, na isti su način, premda su u ovom slučaju bili izloženi puno brutalnoj policijskoj (čitaj Krešimir Antolić) represiji u velikom će broju doći ispred zagrebačkog hotela Sheraton.

BBB koji su u samo nekoliko dana sakupili oko 6700 potpisa (građani su to platili po 20 eura) kako bi odgovorili na pokušaj da Zdravko Mamić novcem kupi i omasovi članstvo koje će mu trebati za današnju skupštinu.

Tri mjeseca pratimo nemilosrdni rat dvije struje (prije je to bila zajednička organizacija) za vlast u Dinamu. Najprije se Mirko Barišić s Krešimirom Antolićem odvojio od “Mamićevaca”, jedni su optuživali druge, izbacivali jedne druge iz kluba, Izvršni odbor je poništavao odluke skupštine, Nadzorni odbor tjerao po svom, a sve je to dovelo do kolapsa i tako je za danas najavljena izborna skupština GNK Dinamo.

Mirku Barišiću jučer se priključio Dario Šimić, nekadašnji Dinamov igrač, član Vatrenih iz 1998., i jedan od četvorke (Bišćan, Marić, Šokota) koja je prije desetak godina krenula u akciju protiv Mamića i njegovog načina vođenja kluba.

Tada su malo razbudili BBB, sakupili dosta novih članova, ali tada nije bilo snage da se napadne utvrda u Maksimiru. Nije bilo političke i društvene volje.

Šimić je onaj vjetar u koji vjeruju i BBB, a podsjetimo, osam članova skupštine (od ukupno 80) rezervirano je za povjerenike koji najviše članova dovedu u klub. GNK Dinamo je objavio kako je isključio Mamićeve povjerenike preko kojih je osuđeni kriminalac trgovao utjecajem, odnosno nudio “besplatne” članarine u zamjenu za osobne podatke kako bi se te ljude učlanilo u klub i pod njih “potpisalo” Mamićeve povjerenike.

Prema posljednjim informacijama niti jedna od dvije strane neće moći do većine upravo bez tih osam, nazovimo ih BBB ruku. Dinamo prema statutu ima 80 skupštinara, a za kvorum je potreban 41. U ovom trenutku Dinamo nema 80 skupštinara, već njih 73, prema izvoru bliskom klubu. Postoji nekoliko scenarija.

Da Mamićeva struja pokuša bojkotirati i tako srušiti kvorum. U tom slučaju bi kriza bila produbljena, ali Mirko Barišić, Vlatka Peras i Dario Šimić bi defakto vodili klub, jer mandat bivšeg saziva traje do kraja godine.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, koji se angažirao oko izgradnje novog stadiona u Maksimiru jasno i glasno je rekao da će grad zaustaviti bilo kakav kontakt, razgovor s upravom Dinamo ako na vlasti ostane Mamićeva opcija.

I s jedne i s druge strane postoji puno iskusnih, uspješnih, ali svim mastima premazanih ljudi. Tako da je rasplet nemoguće predvidjeti.Iako je na aparatima, Mamića se nikad ne smije podcijeniti.

Iako je on u ovom trenutku na korak od kraja. Da se razumijemo, u budućnosti u ovom klubu nema mjesta niti za Barišića, Peras i slične, ali netko mora biti pontonom koji će omogućiti da novi, kvalitetni ljudi uđu u klub. Još jedan buran dan u povijesti jednog burnog, ali u biti nesretnog kluba.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE