5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Danas je Dan ružičastih majica

Sabor je 2017. godine izglasao Dan ružičastih majica kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad vršnjacima koji će se održavati svake zadnje srijede u veljači. Danas je Dan ružičastih majica, odnosno Dan borbe protiv vršnjačkog zlostavljanja koji se obilježava diljem svijeta, piše na službenim stranicama Udruge Mladi u EU.

Vršnjačko nasilje je sve veći problem u današnjem svijetu i svake godine ljudi čuju za sve više i više incidenata vezanih uz vršnjačko nasilje u školama diljem svijeta. I iako je to svakako problem unutar škola, vršnjačko nasilje ne zaustavlja se tu. Proširuje se na svijet izvan škole pa čak i u virtualni svijet interneta, gdje su mladi stvorili svoj mali svijet, prenosi Days Of The Year.

Sve je počelo 2007. godine kada su srednjoškolca u gradu Berwick u Kanadi vršnjaci maltretirali jer je u školu došao u ružičastoj majici. Nekoliko dana kasnije, njegovi prijatelji organizirali su prosvjed. David Shepherd i Travis Price također su došli u školu u ružičastim majicama, kupili su ih još 50-ak i dijelili drugim mladićima, prenosi Udruga Mladi u EU.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE