Smrt Nikole Tureka uz nove detalje: Je li u pitanju bila samoobrana i pokušaj silovanja?

Nikola Turek
Nikola Turek, Foto: Facebook

Gotovo 48 sati Nikola Turek (30) borio se za život u varaždinskoj bolnici nakon što ga je bivša djevojka N. B. (21) u njegovu automobilu ubola nožem. U noći na subotu podlegao je ozljedama.

>> Sestra preminulog Varaždinca Nikole Tureka: Braco, volim te najviše na svijetu

Kobne večeri, u noći na četvrtak, Nikolu je nazvala djevojka s kojom je godinu dana izlazio, piše 24sata.hr.

– Dojdi brzo, ubila bum se! – navodno mu je rastrojenim glasom poručila putem mobitela. Iako se upravo vratio od sadašnje djevojke Martine i spremao se u krevet, ostavio je stvari i odmah izjurio van.

Nikolini poznanici pričaju da to nije bio prvi put da ga uznemirava ili prijeti da će se ubiti. Što se dalje događalo u Nikolinu Seatu, istražitelji mogu samo nagađati. Sumnjaju da je djevojka nožem napala Nikolu na povratku s livade “Beli Kipi” kraj rijeke Drave u Varaždinu gdje su razgovarali.

Dok je vozio, izvukla je nož i ubola ga u lijevu stranu vrata. Pogodila je karotidnu krvnu žilu, a Nikola je počeo obilno krvariti.

N. B. je potom pobjegla iz automobila, ostavivši teško ranjenog Nikolu. On se uspio dovesti do Kumičićeve ulice gdje ga je pronašao prolaznik i pozvao pomoć. Liječnici su ga hitno operirali te su se dva dana borili kako bi mu spasili život, no Nikola je izgubio previše krvi. N. B. policija je uhitila i prijavila za pokušaj teškog ubojstva. Nakon Nikoline smrti mogli bi je teretiti za ubojstvo.

Njezina verzija događaja bitno je drugačija, također donose 24 sata. Kako navode u svojem današnjem napisu, ona je, odmah po izlasku iz automobila, otrčala do prvog objekta. Bila je sva krvava, pa su pomislili da je ozlijeđena. Ukućane je zamolila da joj daju telefon kako bi mogla nazvati oca, nekadašnjeg zapovjednika specijalne jedinice PU varaždinske. On je potom zvao policiju i Hitnu pomoć. Policajcima je ispričala da je Nikolu ubola u samoobrani te protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog pokušaja silovanja.

Od Nikoline obitelji ovaj medij doznaje da nije dugo izlazio s N. B. Navodno su prekinuli prije više od godinu i pol dana. Njihov prekid, pričaju, nikako nije mogla podnijeti. Često ga je uznemiravala, zvala i slala mu SMS poruke, a probleme je navodno radila i njegovoj novoj djevojci, s kojom je Nikola bio u vezi posljednjih godinu dana. Navodno on nije bio jedini kojeg je uznemiravala. Kako doznajemo, djevojka je od ranije bila poznata policiji. Upravo zbog opasnosti od ponavljanja djela te utjecaja na svjedoke istražni sudac varaždinskog županijskog suda odredio joj je jednomjesečno zadržavanje.

Ostavi komentar