Traktorom pijan bježao policiji pa zaradio 10 dana zatvora

Ilustracija, Foto: Pixabay

Policijska uprava varaždinska izvijestila je neobičnom prekršaju u prometu u kojem je 55-godišnjak traktorom pijan bježao policiji.

-U subotu, 7. kolovoza oko 19:00 na državnoj cesti D-2 kod Sigeca Ludbreškog, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg, uočili su traktor kojim je upravljao 55-godišnjak, koji je višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, stoji u početku priopćenja.

Iako su ga pokušali zaustaviti, počinitelj se dao u bijeg.

-Traktorom je skrenuo udesno u ulicu Augusta Šenoe te potom u ulicu Matije Gupca, protivno postavljenom prometnom znaku. Nakon što je zaustavljen, uhićen je i doveden u Policijsku postaju gdje je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 2.02 g/kg. Također, upravljao je za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola zbog akumuliranih negativnih prekršajnih bodova, stoji u nastavku.

Sutkinja prekršajnoj odjela Općinskog suda u Varaždinu mu je odredila 10 dana zatvora. Također, prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu od 47 500 kuna i kazna zatvora do 120 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju do 24 mjeseca, stoji u završetku.

Ostavi komentar