Sa skoro 2 promila prešao na suprotnu traku pa skrivio frontalni sudar

Alkotest, ilustracija: foto Zlatko Vrzan
Ilustracija: Alkotest Foto: Zlatko Vrzan

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 11. veljače oko 23:50 na državnoj cesti D-3, u Zagrebačkoj ulici u Lužanu Biškupečkom, stoji u priopćenju Policijske uprave varaždinske.

Muškarac starosti 29 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,90 g/kg, iz smjera Varaždina u smjeru Novog Marofa. Pri ulasku u desni zavoj, vozilom je prešao na lijevu kolničku traku i prednjim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 37-godišnjak.

Vozilo 37-godišnjaka je od siline udara odbačeno van kolnika gdje je desnom bočnom stranom udarilo u metalnu odbojnu ogradu. Isti je pritom ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 29-godišnji vozač je doveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do otrježnjenja.

Za vrijeme trajanja očevida, sve do 1:45, navedena dionica državne ceste bila je zatvorena za sav promet te se isti odvijao obilaznim pravcima.

Ostavi komentar