Rezultati pojačanog nadzora: Vikend rekorder imao čak 2,35 promila

Alkotest, ilustracija: foto Zlatko Vrzan
Ilustracija, Foto: Zlatko Vrzan

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 27. do 29. studenog 2020. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

– Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 8 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 2  prekršaja upravljanja pod zabranom, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 49 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđen 81 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2,35 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 91 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 2 vozača su zadržana u prostorijama policije do otrežnjenja.

Također skrećemo pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača, priopćili su iz Policijske uprave varaždinske.

Ostavi komentar