Preminula teško ozlijeđena djevojčica iz Nove Gradiške

klinika za dječje bolesti
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške preminula je danas u Klaićevoj bolnici, piše Večernji list.

S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvijestiti da je kod naše male pacijentice, unatoč svim poduzetim terapijskim mjerama i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja. U skladu s tim, prema protokolu, proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, koja je nažalost i potvrđena. Počivala u miru, stoji u službenom  priopćenju bolnice Klaićeve koje potpisuje ravnatelj prof.dr. Goran Roić.

Podsjećamo, djevojčica je završila u Klaićevoj bolnici nakon što su je u teškom stanju prebacili iz bolnice u Novoj Gradišci. Njezini roditelji su dobili 30 dana istražnog zatvora pod sumnjom da su oni bili ti koji su nanijeli djevojčici teške ozlijede. Oni se trenutno nalaze u zatvoru u Požegi.

Riječ je, podsjećamo, o djetetovim roditeljima, 24-godišnjoj majci i 27-godišnjem ocu. Doneseno je rješenje o provođenju istrage protiv oboje okrivljenika zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela povrede djetetovih prava, kao i da je prvookrivljenica počinila kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede.

Prvookrivljenica i drugookrivljenik su ispitani zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili tri kaznena djela povrede djetetovih prava počinjenih u stjecaju. Osnovano se sumnja da su kao roditelji grubo zanemarivali svoje dužnosti podizanja djeteta, odnosno da nisu vodili brigu o zdravlju troje maloljetne djece te su se propustili brinuti o osnovnim higijenskim potrebama i osiguranju higijenskih uvjeta i urednosti prostora u kojem djeca borave – navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu.

Ostavi komentar