Pijani dječak (14) vozio pijanog oca (47) pa skrivio tešku prometnu nesreću

Ilustracija, Foto: Pixabay

U nedjelju 2. siječnja oko jedan sat iza ponoći u Tkalcima kod Krapine dogodila se teška prometna nesreća nakon što je osobnim automobilom upravljala maloljetna osoba u alkoholiziranom stanju.

– Došlo do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila lakše, a jedna osoba teške tjelesne ozlijede.

– Do prometne nesreće došlo je kada je maloljetna osoba, upravljajući osobnim automobilom sa 1,29 promila alkohola u organizmu, uslijed neprilagođene brzine, odnosno što brzinu vozila nije bila prilagođena osobinama i karakteristikama kolnika uslijed čega je došlo do slijetanja osobnog automobila s kolnika i udara u građevinski materijal i potporni zid uz kolnika, navodi Policijska uprava krapinsko-zagorska.

– U prometnoj nesreći maloljetna osoba i putnik u vozilu, 47-godišnji hrvatski državljanin, zadobili su tjelesne ozlijede te su vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu Zabok, gdje su maloljetnoj osobi utvrđene lakše tjelesne ozlijede, dok je 47-godišnjak zadobio teške tjelesne ozlijede, pojasnili su u nastavku.

Naime, radi se o 14-godišnjaku koji je pod utjecajem alkohola upravljao automobilom, a koliko je udarac u betonski potporni zid bio jak govori podatak da su djelatnici JVP-a Krapina automobil morali rezati škarama kako bi oslobodili i izvukli unesrećenog oca.

Kako su potvrdili portalu Zagorje.com, protiv dječaka je podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu, dok je u slučaj također uključen i Centar za socijalnu skrb.

Ostavi komentar