Pas u Žabniku uletio biciklistu pod kotače, pa vozač s teškim ozljedama završio u bolnici

Županijska bolnica Čakovec, Ilustracija

U petak, 21. prosinca oko 9,40 sati u Žabniku, na kolniku Žabničke ulice, pas je pretrčavao kolnik bez nadzora vlasnika te je udario u kotač bicikla, s kojim je kolnikom Žabničke ulice upravljao 66-godišnjak sa šireg područja općine Sveti Martin na Muri. Nakon udara prevrnuo se bicikl i vozač je pao na kolnik.

Biciklist je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede. Vlasnik psa će biti prekršajno sankcioniran.

Još jedan biciklist stradao u Prelogu

U petak, 21. prosinca oko 14,30 sati u Prelogu na raskrižju Prvomajske ulice i  Ulice Nikole Tesle, vozač bicikla 73-godišnjak sa šireg područja grada Preloga, krečući se kolnikom Ulice Nikole Tesle te dolaskom do raskrižja sa kolnikom Prvomajske ulice, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, oduzeo je prednost prolaska te ručkom upravljača udario u teretni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je kolnikom Prvomajske ulice upravljao 58-godišnjak sa šireg područja grada Preloga. Biciklist je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno.

 

Ostavi komentar