Osmogodišnjak koji se utopio u bazenu u Koprivnici nije bio plivač?

Ilustracija

Nezapamćena tragedija potresla je jučer Koprivnicu. Na Gradskim bazenima utopio se dječak (8) tijekom proslave rođendana, a cijeli kraj i danas je u šoku zbog tog strašnog događaja.

Službenih informacija ni danas nema jer policija po nalogu Županijskog državnog odvjetništva i daljke obavlja opsežne izvide. No, neke podatke tijekom jutra ipak su uspjeli doznati u podravskom.hr.

Prvo, već danas bit će obavljena obdukcija tijela nesretnog dječaka na patologiji Opće bolnice u Koprivnici. Nalazi patologa trebali bi ukloniti sve dvojbe i nedoumice, odnosno što preciznije odgovoriti na pitanje od čega je točno preminulo nesretno dijete.

Prema izjavama nekih očevidaca koji su se jučer poslijepodne zatekli na Gradskim bazenima, navodno postoji mogućnost i da dječak nije umro izravno od utapanja. Naime, osoba koja je u kobno vrijeme bila tamo ispričala nam kako to nisu bili prizori klasičnog utapanja jer je voda na tom dijelu bazena prilično plitka, oko metar.
– Dijete je bilo ukočeno na dnu bazena, a nitko prije toga nije vidio da maše rukama ili traži pomoć – kaže očevidac.

Drugo, koprivnička policija još jučer izuzela je sve fotografije kobnog dječjeg rođendana, a danas će detaljno pregledati sve snimke kamera na bazenima i obaviti razgovore s očevicima koje jučer nisu uspjeli ispitati. Kamere na bazenima morale bi otkriti kako se točno sve dogodilo i što je prethodilo teškoj tragediji.

I treće, nesretni dječak – kako smo jutros doznali iz izvora bliskih istrazi – navodno nije bio plivač, već plutač. Je li ta činjenica bila poznata organizatorima proslave rođendana – zasad nije poznato.

Dječak bio je na proslavi dječjeg rođendana u skupini od osam vršnjaka. Na njih su, kako smo još jučer neslužbeno doznali, pazile dvije animatorice i voditeljica proslave rođendana, a tamo je – standardno – bio i spasitelj. Dijete se utopilo u takozvanoj umjetnoj, brzoj rijeci.

Ostavi komentar