Na privatnom okupljanju bilo više od deset osoba, prijeti im kazna do 10.000 kuna

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su ovog vikenda zabilježili javno okupljanje privatnog karaktera gdje je bilo nazočno više od deset osoba.

– U subotu 5. prosinca u 21:45 u ulici Graberje u Varaždinu policijski službenici su zabilježili jedno kršenje mjere iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, te protivno Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije.

Kako je utvrđeno, u zatvorenom prostoru jedne Udruge, a koje Udruge je odgovoran mladić starosti 28 godina je protivno Odlukama o sigurnosnim mjerama u zatvorenom prostoru dozvolio javno okupljanje privatnog karaktera gdje je bilo nazočno više od deset osoba.

Policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom kao odgovornom osobom Udruge, te su nakon istraživanja okrivljenom izdali Prekršajni nalog.

Za kršenje sigurnosnih mjera za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti predviđena je novčana kazna u iznosu od 5 do 10 tisuća kuna.

Svim građanima skrećemo pozornost na važnost pridržavanja propisanih mjera i preporuka radi očuvanja vlastitog zdravlja ali i zdravlja cjelokupne zajednice.

Policijski službenici će i dalje provoditi nadzor o pridržavanju Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, te pozivamo građane da sve sumnje o kršenju mjera mogu prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije za e-dojave, priopćili su iz Policijske uprave varaždinske.

Ostavi komentar