Muškarcu (33) kaznena prijava za prijevaru prilikom prodaje automobila

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako je 33-godišnjak s područja općine Sračinec (Varaždinska županija) počinio kazneno djelo prijevare  zbog čega će se protiv osumnjičenog podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Naime, sumnja se kako je sredinom listopada prošle godine osumnjičeni dogovorio prodaju osobnog automobila iz SR Njemačke, oštećenoj 44-godišnjakinji, bez da joj je naveo kako je automobil kupljen na leasing koji još uvijek nije podmiren. Kako neslužbeno doznajemo oštećena osoba je iz Međimurske županije, područja Murskog Središća.

Krajem listopada oštećena je uplatila predujam u iznosu 6.500 eura te joj je osumnjičeni predao automobil uz napomenu da će dokumentaciju za prijenos vlasništva naknadno dostaviti. Oštećena je sredinom studenoga putem posrednika zaprimila obećanu dokumentaciju te je potom osumnjičenom isplatila preostali iznos od 11.500 eura. Međutim, zaprimljenom dokumentacijom u SR Njemačkoj nije uspjela prenijeti automobil u svoje vlasništvo, uz objašnjenje službenika na referadi kako se radi o nevažećoj dokumentaciji.

Nakon toga oštećena je u nekoliko navrata pokušala ostvariti kontakt s osumnjičenim, ali u tome nije uspjela te je stoga odlučila događaj prijaviti policiji, pošto opravdano smatra kako je prevarena te time oštećena za 18.000 eura, obavijestili su iz Policijske uprave međimurske. 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE