Jedan Britanac ubijen na Zrću, a drugi životno ugrožen

Britanac ubijen Zrće
Policija na mjestu napada na Zrću, Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Britanski državljanin ubijen je jutros na Zrću, a više ljudi reklo da je osim jednog ubijenog još jedan napadnut i da je u teškom stanju hospitaliziran. Iz policije su potvrdili da je ubijen 26-godišnji britanski državljanin i da su dvojica ozlijeđena.

Također su potvrdili da je više osoba dovedeno na ispitivanje o događaju.

– Mi smo došli par minuta nakon što se sve odigralo u noćnom klubu. Vidjeli smo kako nekolicina mladih nosi mladića koji je strašno krvario. Uskoro su došli i liječnici koji su mu pokušali pomoći, no i dalje je jako krvario jer je uboden prema nekima u vrat, a prema drugima mu je prerezana žila na gornjem dijelu tijela. Liječnici su ga vozili u hitnoj, čujem da su ga spašavali, no da je iskrvario i naposljetku umro – rekao nam je jedan od očevidaca.

Iz medicinske službe Cromedica potvrdili su nam da su odvezli u hitnu pomoć u Novalju, ali da unatoč svim naporima mladić nije preživio. U zadarskoj Općoj bolnici su nam pak rekli kako je drugi muškarac također proboden nožem, odnosno da je imao čak pet uboda.

– Svi ubodi su u gornjem dijelu tijela i ne mogu vam reći u koji dio. Pacijent je 26-godišnji državljanin Britanije, životno je ugrožen i nalazi se na jedinici intenzivnog liječenja – rekao nam je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Edi Karuc.

Još uvijek nisu poznati motivi počinitelja ovog zločina, no većina s kojima smo razgovarali ističu kako je lako moguće da se sve dogodilo uslijed drogiranja na upravo aktualnom britanskom festivalu elektronske glazbe Hideout na Zrću.

– Strašno je ovo što se dogodilo. Neki pričaju da je jedan uboden u srce, a drugi u vrat, a svemu je po meni kumovala droga. Pogledajte samo koliko je ampula razbacano po plaži Zrće. Koliko mi čujemo, drogiraju se ketaminom i jako su agresivni od te droge. Tu je došlo desetak tisuća Britanaca, ali i drugih – rekao nam je jedan stanovnik novaljskog područja.

Nekoliko turista prestravljeno je saznanjem da se dok su partijali dogodilo ubojstvo.

– Strašno je kad čujete tako nešto i šokiran sam – rekli su nam njemački turisti Garet i Merle.

Ostavi komentar