Građani policiji predali ručne bombe, pištolje i više desetaka raznog streljiva

Foto: PU varaždinska

Policijska uprava Varaždinska izvijestila je kako su policijski službenici na području Ludbrega, Novog Marofa i Varaždina od strane građana izuzeli tri ručne bombe, dva pištolja, jedan plinski pištolj, i više desetaka raznog streljiva.

Naime, kako su građani pronašli ili posjedovali ilegalno oružje u cilju sigurnog zbrinjavanja takvog oružja pozvali su policiju i predali isto policijskim službenicima za protueksplozijsku zaštitu.

Bombe, streljivo i ostalo predano oružje je nakon preuzimanja pohranjeno do uništavanja. I dalje traje akcija „Manje oružja – manje tragedija“ u kojoj građani koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva kod kuće, mogu ih bez straha od sankcija predati policiji.

– Napominjemo da građani ne donose oružje ili eksplozivna sredstva sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, a ujedno je zajamčena anonimnost dojave, priopćili su iz PU varaždinske.

Ostavi komentar