Filmska potjera na Županijskom sudu u Varaždinu: 17-godišnjak bježao policijskim službenicima

polcija
Ilustracija

Jučer, 14. listopada oko 15 sati u ulici Braće Radić u Varaždinu u zgradi Županijskog suda u Varaždinu odigrala se prava filmska potjera.

– Mladić starosti 17 godina je nakon izricanja odgojne mjere od strane suca za mladež, dao se u bijeg iz prostorija suda pri čemu su ga pokušali spriječiti pravosudni policijski službenici koji su obavljali službu osiguranja kod ulaza u zgradu suda, pri čemu se 17-godišnjak oglušio na njihove zapovjedi da stane, te je odgurnuo pravosudne policajce i istrgnuo im se iz zahvata, nakon čega je u namjeri bijega udario i razbio staklo na ulaznim vratima i prošao kroz otvor, te pobjegao u smjeru Trakošćanske ulice.

U Trakošćanskoj ulici 17-godišnjaka sustigli su policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske i nad njim su uporabili sredstva prisile i priveli ga u prostorije Policijske postaje Varaždin na kriminalističko istraživanje.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni će biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Prisile prema službenim osobama, priopćili su iz Policijske uprave varaždinske.

Ostavi komentar