12.8 C
Čakovec
Utorak, 23 svibnja, 2023

Žena (64) godinama maltretirala i tukla muža, uzimala mu plaću i držala ga pod ključem

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je ovu srijedu ispitalo hrvatsku državljanku (1958.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protupravno oduzimanje slobode te kaznenog djela nasilja u obitelji.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 64-godišnjakinja od 2017. godine do lipnja 2022. godine u jednom gradu na području Istre, postupila protivno članku 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji odnosno da je zlostavljala svoga supruga (1955.).

Osnovano se sumnja da je svakodnevno bila fizički nasilna prema njemu te ga vrijeđala i omalovažavala, kao i da mu je onemogućavala socijalne kontakte i kontakte s članovima obitelji. Osnovano se sumnja da je inzistirala na odlascima s njim na posao kako bi ga kontrolirala i nalagala mu da joj predaje plaću od koje bi mu ona potom dala manji novčani iznos, a po povratku s posla mu je oduzimala ključeve vozila, vozačku dozvolu i telefon te ga zaključavala u sobu i držala ga zatvorenog, stoji u priopćenju DORH-a dok je na kraju spomenuto kako je opisano postupanje kod oštećenika izazvalo osjećaj poniženja, straha i stanje dugotrajne patnje.

Županijski sud u Puli-Pola je 23. lipnja 2022. prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu i osumnjičenici odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na sudionike kaznenog postupka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,507FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE