Dječak Cesare odvučen od majke u Splitu, prosvjednici pokušali zaustaviti “ovrhu”

Cesare Avenati ovrha dječak Split
Provedena ovrha nad Cesareom. Djecaka su u suzama ugurali u automobil. Photo: Miranda Cikotic/PIXSEL

Službenici Općinskog suda u Splitu predali su dječaka Cesarea Avenatija na skrb ocu Alessandru Avenatiju unatoč tome što je dvjestotinjak Splićana u utorak dopodne došlo podržati dječakovu majku Ninu Kuluz i pred zgradom u kojoj su živjeli majka i sin pokušavali onemogućiti njegovo odvođenje u Italiju.

Prosvjednici koji su se u Splitu okupili ispred zgrade malog Cesarea nisu uspjeli spriječiti ovrhu nad dječakom, javlja večernji.hr.

Vozilo u kojem se Cesare nalazio preko zelene površine došlo je do glavne prometnice. Cesta je nakon toga puštena u promet, a majci Nini Kuluz ponuđeno je da otputuje zajedno dječakom i njegovim ocem u Italiju Situacija je bila na rubu eskalacije. Prosvjednici su pokušavali istrčati pred zgradu, a policija ih je sprečavala te je došlo do naguravanja.

– Ovo što vidim je grozno. Na jednog dječaka više od 100 policajaca, 20-ak policijskih vozila. Silom idemo na dijete umjesto da rješavamo situaciju. Ne znam što će se dogoditi, ali ovo što vidim jest kao lov na kolumbijskog kralja kokaina – rekao je Mišo Živaljić, odvjetnik obitelji Kuluz, prije no što je ušao u zgradu.

Nedaleko od zgrade okupili su se i ljudi na prosvjedu “Ne damo maloga Cesara” koji se protive odvođenju dječaka iz sredine u kojoj živi.

Ostavi komentar