62-godišnjak iz općine Gornji Mihaljevec posjedovao nezakonito prerađen revolver

Ilustracija, Foto: PU međimurska

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 62-godišnjak s područja općine Gornji Mihaljevec, počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, policijskim službenicima Policijske postaje Mursko Središće sredinom rujna ove godine 54-godišnjakinja dragovoljno je predala zračnu pušku te pištolj s pripadajućom futrolom.

Predano oružje neprijavljeno je posjedovao osumnjičeni 62-godišnjak. S obzirom da su pregledom pištolja uočene preinake u njegovom kalibru i karakteristika, oružje je dostavljeno na balističko vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem temeljem dobivenih rezultata balističkog vještačenja utvrđeno je kako je osumnjičeni kod kuće posjedovao revolver za kojeg je znao da je nezakonito prerađen iz zračnog u vatreno oružje uz rekalibraciju u kalibar .22 Long Rifle (5,6 mm), a posjedovanje takvog oružja građanima je zabranjeno.

Protiv osumnjičenog podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, priopćili su iz Policijske uprave međimurske.

Ostavi komentar