29-godišnjak bez položenog vozačkog ispita odbio alkotest, zadržan na 15 dana

Alkotest, ilustracija: foto Zlatko Vrzan
Ilustracija: Alkotest Foto: Zlatko Vrzan

Jučer, 19. studenog oko 0:15 u Donjem Vratnu, policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaustavili su osobno vozilo kojim je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima upravljao 29-godišnjak.

Provjerom je utvrđeno da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja u prometu. Također je tom prilikom odbio alkotest. Isti je uhićen i priveden u Policijsku upravu gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Kako se radi o recidivistu u činjenju najtežih prekršaja, od istog je privremeno oduzeto vozilo do donošenja odluke nadležnog suda. Tijekom jučerašnjeg dana 29-godišnjak je doveden sucu Općinskog suda u Varaždinu koji mu je odredio zadržavanje u trajanju do 15 dana.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne do 40.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci nakon što položi vozački ispit, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju i određivanje 12 negativnih prekršajnih bodova, priopćili su iz Policijske uprave varaždinske.

Ostavi komentar