17-godišnjoj djevojci davao opojne droge, ubio je pa umotao u tepih i ostavio u podrumu

polcija
Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 14. srpnja podiglo optužnicu protiv muškarca (30) iz Bosne i Hercegovine kojeg se sumnjiči za ubojstvo i omogućavanje trošenja droga, stoji u priopćenju DORH-a.

Okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je od 25. siječnja 2020. do 14. veljače 2020. u stanu u kojem je neprijavljeno stanovao u Zagrebu, dopustio djevojci (17 godina) da boravi s njime u tom stanu.

Iako je muškarac znao koliko djevojka ima godina, na dostupnom mjestu ostavio joj je svoju metadonsku terapiju te joj je u više navrata davao na konzumaciju opojne droge kao što su marihuana i amfetamin.

Muškarca se tereti da je 14. veljače 2020. godine oko 20 sati, s ciljem da usmrti maloljetnu djevojku, potiskivao jastuk na njeno lice kako bi prekinuo dotok zraka zbog čega je preminula. Sljedeći dan, u jutarnjim satima, njezino mrtvo tijelo je umotao u tepih te ga ostavio na stepenicama podruma obližnje zgrade.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici predložilo je da se okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti da bi puštanjem na slobodu mogao pobjeći te zbog opasnosti da ne počini isto ili teže kazneno djelo.

Vijeće suda je navedeni prijedlog u cijelosti usvojilo, stoji u priopćenju DORH-a.

Ostavi komentar