Crikvenica uvodi vinjete od 40.000 kuna za buseve s jednodnevnim kupačima

plaža
Ilustracija, Foto: Pixabay

Jedno od omiljenih mjesta za jednodnevne kupače, među kojima je i podosta Međimuraca, bila je upravo Crikvenica, no prema odluci tamošnjeg Gradskog vijeća ulazak u grad više neće biti moguć autobusima s jednodnevnim kupačima bez da prijevoznici ne kupe vinjetu.

Od 15. lipnja do 15. rujna autobusi koji prevoze turiste na jednodnevni izlet u Crikvenicu više neće moći besplatno ulaziti u grad. Ako žele ući u grad, prijevoznici će morati kupiti vinjetu koja košta 40.000 kuna za to razdoblje, piše Index.hr.

“Nije nam cilj da autobusi ne dolaze, nego da uvedemo red i kontrolu. Napravili smo izračun i iako na prvu 40.000 kuna zvuči puno, prema našim kalkulacijama, ispalo je da za prijevoznike to znači 10 do 15 kuna povećanje cijene po putniku, to nije neki veliki iznos. Stvar je u tome što smo napokon morali regulirati promet, a tako i zaštititi one koji dolaze ovdje na duži odmor”, kazala je glasnogovornica Grada Crikvenica Tena Peričić za navedeni portal.

Puno si hrvatskih obitelji u današnje vrijeme sve teže i teže može priuštiti ljetovanje od nekoliko dana bez da iza njega ne ostanu dugovi. Stoga se mnogi od njih upravo odluče za jednodnevne izlete na more kako bi se barem na jedan dan okupali u moru te okusili čari ljetovanja i svima nama potrebnog odmora.

Među njima je i velik broj Međimuraca. Posebice to vrijedi za studente i umirovljenike, kao i one koji jedva sklapaju kraj s krajem. Ovakvom odlukom Gradskog vijeća u Crikvenici, ostat će bez velikog broja jednodnevnih turista koji kada tamo dođu, zasigurno, i nešto potroše, barem za jedan ručak i osvježavajuće piće.

Ostavi komentar