Četvero osuđenih zbog prostitucije, spolnih odnosa bez pristanka i spolnog odnosa s djetetom

prostitucija
Ilustracija

Zbog podvođenja i prostitucije Županijski sud u Varaždinu osudio je 54-godišnjakinju na četiri godine i deset mjeseci zatvora, 54-godišnjeg muškarca na četiri godine i šest mjeseci zbog spolnog odnošaja s djetetom, 75-godišnjaka na dvije godine i četiri mjeseca zbog dva kaznena djela spolnog odnosa bez pristanka, a 77-godišnjaka na dvije godine zbog prostitucije.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu smatra da su neke od tih kazni premale, pa je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni za 54-godišnjakinju, 75-godišnjaka i 77-godišnjaka jer Državno odvjetništvo smatra da im je trebalo izreći strože kazne zbog značajnih otegotnih okolnosti u vidu višegodišnjeg prisiljavanja žrtava na neželjene spolne odnose s više osoba i posljedica koje žrtve trpe. Žalba je podnesena i zbog materijalnih i procesnih povreda za koje Državno odvjetništvo smatra da su počinjene u prvostupanjskom postupku – navode u DORH-u.

U žalbi se također pobija pravilnost utvrđenih činjenica na kojima je sud temeljio oslobađanje jednog od okrivljenika. Naime, 57-godišnji muškarac, kojem se također sudilo, oslobođen je optužbe za počinjenje kaznenog djela spolnog odnošaja bez pristanka.

Ostavi komentar